Μυστικά για έναν επιτυχημένο γάμο


Σκοπεύεται να παντρευτείτε ή είστε ήδη παντρεμένοι?
Έχετε αναρωτηθεί τι χρειάζεται για να διαρκέσει ο γάμος σας σε βάθος χρόνου? Σήμερα θα δούμε μερικές συμβουλές από ζευγάρια που άντεξαν και αντέχουν ακόμα στο πέρασμα των χρόνων.

Φυσικά μας λένε πως στην πραγματική ζωή δεν είναι κάθε ημέρα χαρούμενη, υπάρχουν και γεγονότα δυσάρεστα που σε εμποδίζουν να νιώθεις ευτυχισμένος, όπως κάποια θέματα υγείας ή απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου.

Ωστόσο αν οι δεσμοί της σχέσης σας είναι ισχυροί τα προβλήματα ξεπερνιούνται πιο εύκολα καθώς ο σύντροφος μας είναι μια πηγή δύναμης και αυτό είναι μια απαραίτητη αμοιβαία υποστήριξη και για τους δυο.


Ειλικρίνεια 

Η ειλικρίνεια είναι ζωτικό μέρος για κάθε επιτυχημένη σχέση.
Αν κρατάτε μυστικά μεταξύ σας δημιουργείτε κενά στην σχέση σας, που με την πάροδο του χρόνου γίνονται προβλήματα στην επιφάνεια.

Νέοι Γονείς

Πολύ συχνό λάθος που κάνουν οι νέοι γονείς είναι να ξεχνούν πως πρώτα από όλα είναι ζευγάρι, δίνοντας όλη τους την προσοχή στο παιδί/α τους. Σίγουρα τα παιδιά μας αξίζουν και με το παραπάνω την αμέριστη προσοχή μας αλλά δεν πρέπει να είναι πάντα το επίκεντρο στην καθημερινότητα. Το ζευγάρι δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι είναι και σύντροφοι ζωής. Ξεκλέψτε καθημερινά λίγα λεπτά μόνο για εσάς.

Ποιοτικός χρόνος

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά των ζευγαριών είναι να περνούν χρόνο μαζί. Χρόνο χωρίς δουλεία, χωρίς παιδιά, χωρίς συζητήσεις που σχετίζονται με την καθημερινότητα και τα προβλήματα της. Καθιερώστε ένα ραντεβού μια φορά την εβδομάδα όπου οι δυο σας θα επικεντρωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην σχέση σας.

Σεβασμός

Διατηρήστε αμοιβαίο σεβασμό. Κάτι που χρειάζεται πολύ δουλειά και από τους δύο. Με την πάροδο των χρόνων ο έρωτας φεύγει τα προβλήματα και τα ελαττώματα του καθενός γίνονται ορατά. Όταν σέβεστε τον εαυτό σας και τον σύντροφο σας διατηρείτε την αξιοπρέπεια και δεν επιτρέπετε δυσάρεστες καταστάσεις στην σχέση σας. Σεβαστείτε και αποδεχτείτε κάποια μικρά ελαττώματα και μην δημιουργείτε άσκοπα προβλήματα ανάμεσα σας.

Χρήμα

Οι οικονομικές δυσκολίες είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να έρθει μεταξύ των ζευγαριών. Εάν εσείς και ο σύζυγος σας έχετε προβλήματα σχετικά με τους λογαριασμούς του σπιτιού σας, σκεφτείτε τρόπους πως να το διορθώσετε σαν ομάδα ή συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Σεξ

Άλλο ένα σύνηθες πρόβλημα είναι και το σεξουαλικό κομμάτι. Μετά από χρόνια το πάθος και η επιθυμία πέφτουν, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν γίνεται να φουντώσει ξανά η φλόγα ανάμεσα σας. Συζητήστε ή πάρτε μια γνώμη ειδικού και βρείτε την χρυσή τομή που θα ικανοποιεί σεξουαλικά και τους δύο. 


Πηγή εικόνας:Pinterest


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου